Proiectare, Furnizare şi construire Parcuri de Aventură

Firma Constructii Parcuri de Aventura

WEST HERNEACOVA PARC CINE SUNTEM

West Aventura Parc Herneacova este structura detaşată în Romania a societăţii italiene lider în construirea parcurilor de aventură Verde Verticale snc. Având o experienţă de mulţi ani în lumea lucrărilor la înălţime din Italia, am realizat Parcul de Aventură Herneacova graţie marii pasiuni pentru natură şi pentru un element al acesteia -copacul, care ne-a ghidat în crearea unei societăţi dedicate conexiunii om-copac în toate formele sale, utilizând distracţia ca mijloc de descoperire. Distracţia pe verticală este crearea de trasee de aventură aeriene, numite şi Parcuri de Aventură, în care mişcarea şi echilibrul sunt stăpâni. Tocmai datorită traseelor aeriene pentru cei mari şi pentru cei mici există posibilitatea de a descoperi dimensiunea pe care o reprezintă copacul, graţie jocurilor şi traseelor de orice tip, redescoperind gesturi primordiale cum este şi căţărarea în copac. Suntem prezenţi în România, pe întreg teritoriul italian şi european, având la activ construirea de peste 40 de parcuri de aventură.

CE FACEM

Proiectare, Furnizare şi construire de:

 • Parcuri de Aventură Aeriene PA
 • Parcuri de Aventură Artificiale PAA
 • Parcuri de Aventură şi Zone de Joacă Indoor PAAI
 • Locuri de campare suspendate în copaci – Treecamping TC

CUI NE ADRESĂM

PRIVAŢI

Ideea de afacere rentabilă legată de pădure este motorul activităţii noastre. Ne adresăm privaţilor care doresc să pornească activităţi de start-up ale unui Parc de Aventură în propria pădure privată sau în pădurile din concesiune publică care nu ar fi exploatate altfel, sprijinindu-i pe parcursul realizării activităţii pe plan financiar, al autorizaţiilor şi al gestionării.

ACTIVITATEA DE PRIMIRE TURISTICĂ SAU GASTRONOMICĂ ( Bar, Restaurante, Structuri de Agroturism etc..)

Realizarea Traseelor de Aventură alături de activităţile existente în sectorul turistic sau gastronomic este fără nicio îndoială o completare a ofertei existente în ceea ce priveşte tinerii, familiile şi copiii, care se îmbină perfect în cadrul timpului liber cu realizarea unei diversificări a serviciilor care se adresează tuturor.

ADMINISTRAŢII PUBLICE

Realizarea Parcurilor de Aventură pentru administraţiile publice este fără îndoială un obiectiv important al localităţilor mici şi mari care doresc să le ofere propriilor cetăţeni oportunitatea de a avea în localitatea lor o structură pentru cei mari şi pentru cei mici pe teritoriul în care îşi exercită competenţa, creând locuri de muncă şi oportunităţi în acest teritoriu.

ÎNAINTE DE TOATE ESTE RESPECTUL FAŢĂ DE NATURĂ

Pasiunea noastră pentru natură ne impulsionează în mod constant înspre căutarea sistemelor de instalare din ce în ce mai avansate pentru a salva în timp sistemul pe care îl reprezintă copacul în ansamblul său. Toate acestea sunt posibile şi datorită constantei întreţineri anuale cerută de societatea noastră clienţilor noştri pentru păstrarea copacilor, adevăratul patrimoniu al tuturor clienţilor noştri. Sistemul Verde Verticale este în prezent cel mai bun sistem de instalare pentru protecţia copacilor.

MATERIALE DE ÎNALTĂ CALITATE

Datorită parteneriatului cu furnizori internaţionali de lemn şi cabluri de foarte înaltă calitate, reuşim să acordăm o garanţie de 10 ani pentru parcurile noastre de aventură cu referire la toate părţile lor. Utilizând material lemnos de brad şi larice de calitate superioară reuşim să asigurăm eficienţa structurală a parcurilor noastre de aventură prin operaţii minime de întreţinere. Pentru jocurile aeriene şi plasele de căţărare propunem cabluri din oţel învelit în poliester rezistent la razele UV şi foarte plăcut la atingere. De asemenea, instalăm plase din nylon şi polipropilenă în funcţie de utilizare pentru mâini sau pentru picioare, garantând siguranţă maximă şi durabilitate.

SIGURANŢA ESTE PE PRIMUL LOC

Ecuaţia distracţie şi natură este posibilă numai atunci când rezultatul este înainte de toate siguranţa utilizării. Toate realizările noastre sunt dotate cu linii de siguranţă continue anti-desfacere Vertical Trek al căror distribuitor exclusiv suntem pentru Italia şi alte ţări europene. Vertical Trek este rezultatul unui sistem sigur, frumos şi captivant care are caracteristica de a necesita o întreţinere aproape inexistentă graţie simplicităţii realizării îmbinată cu înalta calitate a materialelor utilizate. Sistemul se instalează pe trasee pentru toate vârstele începând de la 4 ani care este vârsta minimă de utilizare.

West Aventura Parc crede în politica SIGURANŢEI MAXIME ŞI CALITĂŢII MAXIME propunând tuturor clienţilor noştri sistemul de siguranţă LINII DE VIAŢĂ CONTINUE PENTRU PARCURI DE AVENTURĂ  VERT VOLTIGE, care conform experienţei noastre , este  ÎN PREZENT CEL MAI BUN  de pe piaţa europeană. Această importantă societate franceză în colaborare cu VERDE VERTICALE , a creat un sistem binar continuu, gestionând siguranţa în procent de 100% , permiţând abordarea tuturor traseelor şi a tirolienelor (zipline), creând o mare fluiditate şi siguranţă în acelaşi timp pentru traseele pentru copii cât şi pentru cele pentru adulţi.

Datorită acestui sistem de SIGURANŢĂ administratorul parcului de aventură nu mai trebuie să se teamă de apariţia accidentelor în propriul parc !!!!

MAI PUŢINE COSTURI de administrare + SIGURANŢĂ = SISTEME DE SIGURANŢĂ “LINIA VIEŢII” CONTINUE VERT VOLTIGE

POSIBILITATEA DE INSTALARE

 • – Înlocuirea SIMPLĂ ŞI EFICIENTĂ a sistemelor de siguranţă “linia vieţii” vechi în parcurile existente
 • – Instalarea de VV în toate parcurile noi, ATÂT PENTRU TRASEELE PENTRU COPII CÂT ŞI PENTRU CELE PENTRU ADULŢI

AVANTAJE LVC VERT VOLTIGE INNOVATION

 • – Economisire în ceea ce priveşte numărul de personal utilizat pentru control în cadrul parcurilor de aventură
 • – Economisire în ceea ce priveşte întreţinerea sistemelor de siguranţă “linia vieţii” datorită simplităţii acestora.
 • – SIGURANŢĂ 100% PENTRU TOŢI UTILIZATORII !!!
 • DEVIZE ŞI VERIFICĂRI LA FAŢA LOCULUI GRATUITE PENTRU ÎNLOCUIREA SISTEMELOR DE SIGURANŢĂ “LINIA VIEŢII” TRADIŢIONALE ŞI INSTALAREA DE NOI INSTALAŢII
 • ” REALIZAREA ŞI PROIECTAREA PERSONALIZATĂ A PARCULUI VOSTRU „

SERVICII PRESTATE

 • CONSTATARE LA FAŢA LOCULUI, DEVIZ ŞI STUDIU DE FEZABILITATE
 • PROIECTAREA ŞI CONSULTANŢA PENTRU REALIZAREA TRASEELOR DE AVENTURĂ AERIENE ( PARCURI DE AVENTURĂ)
 • FURNIZAREA ŞI INSTALAREA TRASEELOR DE AVENTURĂ AERIENE
 • INSTALAREA SISTEMELOR DE SIGURANŢĂ “LINIA VIEŢII” CONTINUE ÎN PARCURI NOI ŞI ÎN CELE EXISTENTE
 • EVALUAREA STABILITĂŢII COPACILOR
 • Verificarea anuală şi întreţinerea traseelor acrobatice aeriene (cu eliberarea certificatului de întreţinere)
 • CONSULTANŢA ADMINISTRATIVĂ PENTRU PARCURILE DE AVENTURĂ
 • VERIFICAREA ANUALĂ A DPI-urilor
 • CURSURI DE FORMARE INSTRUCTORI/SALVATORI  PARC DE AVENTURĂ
 • FURNIZAREA DE D.P.I PERSONALIZATE PENTRU PARCURILE DE AVENTURĂ ŞI CĂILE FERATE
 • CONSULTANŢĂ PENTRU POLIŢE DE ASIGURARE PARCURI DE AVENTURĂ
 • ÎNCERCAREA STATICĂ A TRASEELOR DE AVENTURĂ AERIENE

CE SUNT PARCURILE DE AVENTURĂ ?

TRASEELE DE AVENTURĂ AERIENE  numite în mod obişnuit Parcuri de Aventură sunt trasee suspendate formate din cabluri de oţel şi din lemn care se agaţă armonios în orice zonă păduroasă, cu impact ambiental scăzut, care modernizează zonele păduroase abandonate, care înainte de toate încearcă să armonizeze contactul omului cu natura, propunând treceri, puncte de sprijin (prize) pentru căţărare şi cabluri exploatând suporturile naturale reprezentate de plantele pe care se amenajează platforme din lemn legate prin diferite tipuri de jocuri ca de exemmplu pasarele suspendate, trunchiuri oscilante, plase de căţărare etc. … ce pot fi parcurse cu echipamente care garantează maxim de siguranţă (DPI = DISPOZITIVE DE PROTECŢIE INDIVIDUALĂ) întotdeauna în prezenţa personalului specializat şi format în mod corespunzător dând şi o formă de dezvoltare socio-economică prin creearea de noi funcţii profesionale în cadrul ludic-turistic.

Marele avantaj al acestor structuri este că pot fi folosite şi de cei care nu au nicio experienţă de escaladare sau nu au capacităţi deosebite de gimnastică, aşadar sunt la îndemâna persoanelor de orice vârstă fiind împărţite pe trasee cu diferite grade de dificultate, pentru adulţi şi pentru copii, permiţând oricui să simtă fiorii provocaţi de mers şi căţărare suspendaţi fiind printre copaci cu deplină libertate şi garantând maximă siguranţă, prin sisteme constructive care respectă întocmai standardul legislativ UNI EN 15567-1-2.

IMPACTUL AMBIENTAL ŞI FORESTIER

PARCul de AVENTURă este o structură extrem de potrivită pentru dezvoltarea ambientală a zonelor păduroase. Pe lângă faptul că serveşte la modernizarea zonelor împădurite abandonate, PARCUL DE AVENTURĂ realizat prin modalităţile de construcţie enumerate în capitolul următor, permite plantelor să continue să crească de-a lungul timpului fără a fi deranjate de structura montată pe ele. De fapt copacii nu intră deloc în contact cu părţile metalice sau cu cablurile de oţel ci doar cu părţile din lemn băiţuit cu substanţe pentru exterior cu rezistenţă îndelungată. Prezenta metodă de construcţie, susţinută de o corespunzătoare întreţinere, permite pădurii să continue să crească şi să se dezvolte fără nicio problemă. De asemenea, prin instalarea unui parc de aventură în zonele păduroase abandonate uitlizatorii turişti au oportunitatea să cunoască aceste zone, permiţându-se astfel folosirea lor.

Este adevărat că pentru o durabilitate cât mai lungă a parcului, este nevoie de o întreţinere foarte atentă a copacilor şi a structurii în general.

Conform standardului UNI EN 15567-1-2  la terminarea construirii acestor structuri, va fi eliberat un manual de utilizare & întreţinere care va trebui să fie respectat pentru o corectă întreţinere a structurii.

PREVEDERI

TRECERILE CU STRUCTURĂ TENSIONATĂ ale traseelor de aventură AERIENE (“ATELIERE”) vor trebui să fie utilizate de un singur utilizator o dată; prezenţa mai multor utilizatori în acelaşi timp este admisă numai în caz de urgenţă, de acordare de ajutor şi/sau asistenţă, precum şi pentru operaţiile de control şi/sau întreţinere. Pe fiecare platformă a traseelor de aventură forestiere vor putea să se oprească un nr. maxim de 3 utilizatori în acelaşi timp. Aceste limitări nu sunt dictate de limitări cu caracter structural ale traseelor, ci doar pentru a-i permite fiecărui utilizator parcurgerea integrală a traseelor cu concentrare absolută, fără “solicitările” suplimentare ale altor utilizatori.

Traseele pentru “ COPII “ vor fi accesibile pentru indivizi cu înălţime mai mare de 1,00 m dar mai mică de 1,40 cm.

Traseele “ ADULŢI “ vor fi accesibile indivizilor cu înălţime mai mare de 1,40 cm.

CONTROALELE TRASEELOR DE AVENTURĂ

în fiecare zi trebuie să fie efectuat un control al traseelor pentru a verifica atât eficienţa structurilor metalice (integritatea toroanelor, a distanţierelor, verificarea deformărilor, etc.) cât şi menţinerea caracteristicilor originale a materialelor supuse uzurii (plase/fileuri, corzi, etc.).

Este de asemenea necesar un CONTROL SĂPTĂMÂNAL al îmbinărilor, al ancorajelor, al automatizării cârligului de protecţie al carabinierelor şi al scripeţilor şi un control lunar al strângerii bridelor şi a barelor. Aceste controale trebuie efectuate înainte de deschiderea pentru public a traseelor Parcului de Aventură : rezultatul verificării integrităţii traseelor trebuie să fie notat într-un registru special, indicând data, ora şi identitatea verificatorului şi va trebui să fie semnat de către acesta din urmă.

ECHIPAMENTE

Echipamentele cum sunt hamurile, căştile etc., trebuie să fie certificate şi să aibă marcajul CE conform STANDARDULUI UNI EN 15567-1-2.

VERIFICĂRI ŞI OPERAŢII DE ÎNTREŢINERE

Materialele utilizate au fost alese pe baza consideraţiilor menite să minimizeze intervenţiile de întreţinere, ţinându-se cont de condiţiile ambientale. Pentru trasee au fost folosite cabluri din oţel şi elemente din lemn rezistente la agenţii atmosferici. Pentru a garanta caracteristicile fizico-mecanice ale elenmentelor structurale ale traseelor, se recomandă următoarele prevederi: Pentru cablurile metalice se prevede înlocuirea numai în cazul uzurii suprafeţei toroanelor. Plasele utilizate pe trasee şi corzile statice trebuie înlocuite o dată la 2 ani. Cu ocazia operaţiilor de recepţie şi certificare anuală a traseelor, vor trebui să fie programate operaţiile de întreţinere a diferitelor trasee.

CURS DE FORMARE ŞI GESTIONARE

În scopul oferirii unui sistem de siguranţă utilizatorilor traseelor de aventură se va ţine un curs de formare a pentru pregătirea operatorilor în interiorul parcului de aventură.

Operatorul va fi instruit cu privire la dinamicile legate de factorul de cădere şi de forţa de şoc, cu privire la corecta utilizare a materialelor şi a dispozitivelor de protecţie individuală şi referitor la verificarea întreţinerii, la durata de viaţă şi la marcarea acestora. Operatorul va colabora cu utilizatorii traseelor de aventură în timpul diferitelor faze: furnizarea dispozitivelor, verificarea materialului (chiar şi a celui purtat de utilizator, de ex. încălţăminte), procedura de numire şi de manipulare a materialului, trecerea obligatorie prin “TRASEUL DE EXERCIŢIU” (traseu situat la nivelul solului unde sunt arătate şi sunt încercate în mod direct de către utilizator, diferitele manevre necesare autoasigurării şi înaintării treptate în diferitele staţiuni), controlul cunoaşterii tehnicilor de parcurgere treptată şi de autoasigurare în “TRASEUL DE EXERCIŢIU”, autorizarea pentru continuarea traseelor, supravegherea prin controlul explicaţiilor şi al recomandărilor împărţite. Operatorul va primi de asemenea, noţiunile necesare de drept civil şi penal şi va trebui să fie capabil să efectueze evacuarea de pe o platformă şi/sau de pe un traseu, cu respectiva REDACTARE A PROCESULUI-VERBAL în cazul unui accident şi/sau activitate de acordare de ajutor. Astfel, cursul este format dintr-o parte teorETicĂ şi o parte praCticĂ: aceasta din urmă va fi efectuată la încheierea traseelor; operatorii vor fi de asemenea prezenţi în unele faze de construire a traseelor de aventură, pentru a fi instruiţi cu privire la modalităţile de construire ale acestora.

CUM SE DESCHIDE UN PARC DE AVENTURĂ ?

Pentru a deschide un parc de aventură sunt necesare diferite lucruri printre care principală este pasiunea mare pentru acest tip de activitate şi dorinţa de a realiza o activitate în contact cu publicul, în aer liber. Societatea noastră efectuează constatări la faţa locului şi devize pentru a verifica fezabilitatea realizării parcurilor de aventură.

Iată mai jos enumerate fazele principale pentru realizarea unui parc de aventură:

1- FAZA PRELIMINARĂ

– Constatare la faţa locului cu verificarea cantităţii minime de copaci, dimensiunea acestora şi toţi ceilalţi factori care intervin pentru reuşita unui parc de aventură.
– Verificarea lipsei interdicţiilor peisagistico-culturale-arheologice ale zonei
– Verificarea suprafeţei minime a terenului pentru realizarea acestei structuri
– Deviz preliminar de costuri de realizare
– Raportul complet al realizării

2- ACCEPTAREA DEVIZULUI PRELIMINAR DE CĂTRE COMITENT

3- FAZA A DOUA CU PREGĂTIREA PROIECTELOR PRELIMINARE

– Releveu topografic al zonei şi al speciilor arboricole
– Raport forestier de stabilitate a copacilor VTA
– Proiectarea tuturor planşelor de proiect necesare cererii înaintate Primăriei
– Redactarea raportului peisagistic
– Pregătirea cererii pentru eliberarea autorizaţiei

4- FAZA DE CONSTRUIRE

– Obţinerea autorizaţiilor
– Dotarea şantierului şi începerea lucrărilor
– Sfârşitul lucrării şi predarea manualului de utilizare şi întreţinere

5- FAZA FINALĂ

-Recepţia structurii finalizate, realizată de către inginerul profesionist cu autorizarea efectuării recepţiilor
-Cererea către primărie pentru începerea activităţii

6- DESCHIDEREA PARCULUI DE AVENTURĂ

– Sprijinirea în vederea deschiderii prin organizarea corectă a viitoarei administrări de către staff-ul nostru calificat.

CURRICULUM REFERITOR LA REALIZĂRILE DIN ITALIA ŞI DIN EUROPA

PARCURI REALIZATE ÎN ROMÂNIA

PARCUL DE AVENTURĂ HERNEACOVA – TIMIŞOARA – ROMANIA  www.herneacova.ro

PARCURI REALIZATE ÎN EUROPA

PARCUL DE AVENTURĂ DAJTI ADVENTURE – TIRANA – ALBANIA

PARCURI DE AVENTURĂ REALIZATE ÎN ITALIA

EMILIA-ROMAGNA

PARCUL DE AVENTURĂ „LA COLLINA DI NANDO ” – Noceto – PARMA

PARCUL DE AVENTURĂ SERRA ADVENTURE PARK – Serramazzoni – MODENA

PARCUL DE AVENTURĂ SALTAPICCHIO – Camugnano – BO – Întreţinere şi încercări

PARCUL DE AVENTURĂ AL CELOR 100 DE LACURI  pratospilla-PR – C.construire

PARCUL DE AVENTURĂ TRITONS PARK  monghidoro-BO C.construire

PARCO MATILDICO montalto-RE C. construire

PARCUL DE AVENTURĂ “LAGO DELLA NINFA” Fanano-MO C. construire

PARCUL DE AVENTURĂ ” Serra adventure park ” – Serramazzoni – MO

PARCUL DE AVENTURĂ FANANO- fanano-MO C. construire

TOSCANA

PARCUL DE AVENTURĂ: SELVA DEL BUFFARDELLO S.romano -LU

www.selvadelbuffardello.com

PARCUL DE AVENTURĂ TIRRENIA ADR: tirrenia -PI

PARCUL CASONI DI PROFECCHIA casoni di profecchia – LU Colaborare la construire

TRENTINO-ALTO ADIGE ŞI VENETO

ADVENTURE PARK PICIOCAA Pozza di Fassa-TN

www.adventurepark-piciocaa.com

PARCUL DE AVENTURĂ FAMILY ADVENTURE PARK – Altopiano di brentonico – VR – Întreţinere şi încercări

PARCUL DE AVENTURĂ ŞI CALEA FERATĂ ACEROPARK – TEOLO -PADOVA
www.acerocampestre.com

TRASEE DIDACTICE-ÎN NATURĂ, AERIENE FĂRĂ D.P.I – AGRITUR. ACEROCAMPESTRE – PD

ADVENTURES PARK DOLOMITES campitello di fassa-TN

FLYING PARK – MALE’ – TN- Extindere parc, întreţinere şi încercări
www.flyingpark.it

INDIANAPARK – FRATTA TERME – Extindere, întreţinere şi încercări 2011

CAMPANIA

 

PARCUL DE AVENTURĂ VALLE DELL’ORSO – TORRE DEL GRECO – NAPOLI

www.valleorso.it

PUGLIA

 

PARCUL DE AVENTURĂ CIUCHINO BIRICHINO – INSTALARE SISTEME DE SIGURANŢĂ “LINIA VIEŢII” CONTINUE ŞI EXTINDERE 2014

 

PARCUL DE AVENTURĂ GINOSA MARINA

PARCUL DE AVENTURĂ FOGGIA

LAZIO

 

PARCUL DE AVENTURĂ – EURPARK – Roma Capitale www.eurpark.it 

PARCUL DE AVENTURĂ DIN RIETI – AVVENTURISTICANDO

ABRUZZO

PARCUL DE AVENTURĂ “FORESTA DEI MAZZAMURELLI”- L’AQUILA

LOMBARDIA

PARCUL DE AVENTURĂ JUNGLE RAIDER PARK Civenna – Como – Extindere, întreţinere şi încercări

PARCUL DE AVENTURĂ JUNGLE RAIDER PARK Margno – Lecco – Extindere, întreţinere şi încercări

XTREME JUNGLE RAIDER PARK Caglio – Como – Construcţie nouă 2014

www.jungleraiderpark.com

ADVENTURE PARK LE NINFEE DEL GARDA – Desenzano  – MN

SARDEGNA

PARCUL DE AVENTURĂ ” PITZE PRANU ” – Localitatea Belvì – NUORO – Întreţinere şi încercări

PARCUL DE AVENTURĂ SANTA MARGHERITA DIN PULA, CAGLIARI